



5th ACST-2 Collaborators' Meeting Programme

St Anne's College, Oxford. 4th and 5th September 2017

Monday 4th September 2017

12:30 – 14:00 Registration and room check-in (Porters Lodge) at St. Anne's College

Session 1	Lecture Theatre, St. Anne's College	Chair: John Potter	
14:00 – 14:10	Introduction & Welcome	Alison Halliday, Richard Bulbulia, Hongchao Pan, Leo Bonati, Richard Peto	10 mins
14:10 – 14:25	ACST-2 Update	Alison Halliday & Richard Bulbulia	15 mins
14:25 – 14:35	Aiming for complete data	Alison Clarke & Wojciech Brudlo	10 mins
14:35 – 14:50	MRI Sub-study	Leo Bonati & Mandy Műller	15 mins
14:50 – 15:05	CEA Procedural Risk model data from the GALA trial and others	Dylan Morris	15 mins
15:05 – 15:20	Volume of infarcts and procedural risk	Rodolfo Pini	15 mins
15:20 – 15:40	Discussion & Questions		20 mins
15:40 – 16:00	Tea Break		20 mins

Session 2	Lecture Theatre, St. Anne's College	Chair: Sebastian Debus	
16:00 – 16:15	Results from Swedish Carotid Registry Studies: What should we believe?	Peter Gillgren & Anders Gottsäter	15 mins
16:15 – 16:30	Worldwide burden of stroke in the Global Burden of Disease Study	Derrick Bennett	15 mins
16:30 – 16:45	Carotid Risk model	Peter Rothwell	15 mins
16:45 – 17:00	30,000 patients randomised to HDL-raising therapy vs placebo: REVEAL revealed	Louise Bowman	15 mins
17:00 – 17:20	Discussion & Questions		20 mins
17:20 – 17:40	Pre-dinner talk	Richard Peto	20 mins





Monday 4th September 2017 Evening Dinner & Drinks – Divinity School

18:30 – 19:30 Drinks Reception & Canapés 19:30 – 22:00 Dinner & Prize giving

NB: Please allow 15 minutes to walk from St. Anne's to the Divinity School (1.3km)

Tuesday 5th September 2017

07:30 – 08:30 Room Check Out (Porters Lodge) and Breakfast (Dining Hall)

NB: You must check out of your room before 10:00

Session 3	Lecture Theatre, St. Anne's College	Chair: Richard Bulbulia & Leo Bonati	
08:30 - 08:45	Dementia and vascular disease	Sarah Pendlebury	15 mins
08:45 – 08:55	Long-term follow-up of ACST-1	Mary Sneade & Rebecca Llewellyn-Bennett	10 mins
08:55 – 09:10	Italian Innovation: Membrane covered stents, MoMa and Filters may all help make CAS safer!	Laura Capoccia Antonio Lauricella Domenico Angiletta	15 mins
09:10 - 09:25	Larissa registry of CAS and CEA	Athanasios Giannoukas	15 mins
09:25 – 09:40	German Registries & Carotid data	Martin Storck	15 mins
09:40 - 09:50	Discussion & Questions		10 mins
09:50 - 10:30	Tea Break & complete Room Check Out		40 mins
		Chairs: Igor Koncar & Valerio Tolva	
Session 4	Lecture Theatre, St. Anne's College	Chairs: Igor Koncar & Valerio	Tolva
Session 4 10:30 – 10:45	Lecture Theatre, St. Anne's College ECST-2 and ACTRIS Update	Chairs: Igor Koncar & Valerio Leo Bonati	Tolva 15 mins
10:30 – 10:45	ECST-2 and ACTRIS Update	Leo Bonati	15 mins
10:30 – 10:45 10:45 – 11:00	ECST-2 and ACTRIS Update CREST-2 Update Efforts put into ACST-2 recruitment – why patients were NOT randomised for	Leo Bonati Tom Brott	15 mins 15 mins
10:30 - 10:45 10:45 - 11:00 11:00 - 11:10	ECST-2 and ACTRIS Update CREST-2 Update Efforts put into ACST-2 recruitment – why patients were NOT randomised for the trial	Leo Bonati Tom Brott Barbara Rantner	15 mins 15 mins 10 mins
10:30 - 10:45 10:45 - 11:00 11:00 - 11:10 11:10 - 11:20	ECST-2 and ACTRIS Update CREST-2 Update Efforts put into ACST-2 recruitment – why patients were NOT randomised for the trial TCAR – the way forward?	Leo Bonati Tom Brott Barbara Rantner Ralf Kolvenbach Alison Halliday &	15 mins 15 mins 10 mins
10:30 - 10:45 10:45 - 11:00 11:00 - 11:10 11:10 - 11:20 11:20 - 11:35	ECST-2 and ACTRIS Update CREST-2 Update Efforts put into ACST-2 recruitment — why patients were NOT randomised for the trial TCAR — the way forward? Recruitment!	Leo Bonati Tom Brott Barbara Rantner Ralf Kolvenbach Alison Halliday &	15 mins 15 mins 10 mins 10 mins

The next ACST-2 Collaborators' meeting will be held in Valencia, Spain at the ESVS (European Society for Vascular Surgery) 24th to 28th September 2018